Vés al contingut
Article | L'obertura de les escoles bressol

Les sis escoles bressol municipals de Sabadell que gestionem van obrir les seves portes el dia 1 de setembre. Durant els primers dies de treball intern pels docents, s’han acabat de perfilar els Plans d’organització per a l’obertura del centre. D’acord amb les Instruccions de la Secretaria de Polítiques Educatives i al Pla d’actuació en el marc de la pandèmia elaborat amb el Departament de Salut, i amb l’experiència en la reobertura de les sis escoles del 18 de juny al 31 de juliol del 2020, s’elabora aquest nou Pla organitzatiu pel curs 2020-2021. Aquest, recullen la proposta d’obertura, els criteris organitzatius i pedagògics que se seguiran durant el curs 2020-2021, un curs marcat per la pandèmia per la Covid19.

L’organització dels grups estables, del període de familiarització, del servei d’acollida, de menjador, els diferents itineraris a seguir per tal que les famílies no accedeixin a l’escola i puguin deixar a les seves criatures, la pressa de temperatura a les portes, … són mesures de seguretat que s’han treballat en cada equip de forma molt acurada, amb la dificultat que suposa donada la franja d’edat dels nostres infants.

D’aquesta manera, adaptant-nos als canvis, hem encarat aquesta primera setmana de curs, vivint, de forma paral·lela aquesta nova normalitat amb la familiarització dels més petits a l’escola, un procés gens senzill i ple d’angoixes i pors.... Els adults vivim amb la pandèmia molt present, però els infants no en saben de crisis sanitàries, ells entenen de sentiments i d’emocions...i aquests dies les tenen a flor de pell mentre aprenen a separar-se dels seus referents i a viure en la seva nova normalitat de persones, d’espais, de rutines....i un cop més, ens estan donant una lliçó!

Les i els que vivim el dia a dia de l’escola hem afrontat amb molta tristor, durant molts mesos, sentir buits els espais dels nostres centres, els patis dessolats, els penjadors plens de motxilles però les estances fosques i tancades. Els infants tenen la gran virtut d’omplir de vida el que ens envolta, amb el seu joc, les seves rialles (i també amb els seus plors) i nosaltres necessitàvem tornar sentir aquesta vida pels passadissos de les nostres escoles.

Ens queda un curs llarg per davant, ple d’obstacles i moments difícils, un curs que sabem que viurem com una muntanya russa, però tenim uns equips motivats i preparats per tirar endavant amb tota la il·lusió que els més de 450 petits que omplen les nostres escoles, mereixen i requereixen.

Els CEIF Arraona, Andreu Castells, Can Puiggener, Joaquim Blume i les EB Calvet d’Estrella i Joan Montllor.

MÉS ARTICLES