Vés al contingut
gedi a fires del marroc

Gedi ha participat en La 3a edició del MedCop Climat,de Tanger il·lustrant la innovació a través de l’economia verda femenina. Aquest congrés que es va celebrar a finals de juny de 2023 va ser organitzat per la Regió de Tànger-Tetuan-Al Hoceima i la fundació “Maison Méditerranéenne du Climat”. Aquesta conferència es va centrar en la locomotora de l'acció climàtica a nivell local i regional a la Mediterrània.

El congrés va reunir actors d'autoritats locals, socis de desenvolupament, organitzacions intergovernamentals, sector privat, acadèmics, organitzacions de la societat civil, dones i joves. L'objectiu era dissenyar i catalitzar accions i solucions per implementar l'Agenda Climàtica a la Conca Mediterrània.

Gedi va participar en aquest congrés amb un estand al nom de la cooperativa femenina de fabricacions de solucions solars “sun power coop”. 

Durant aquest esdeveniment, es va poder mostrar als convidats, tant del sector públic com privat, la importància de la protecció del medi ambient a través de solucions solars que no deixen de ser eines innovadores. I tot això gràcies a la motivació i l'emprenedoria de les dones sòcies de la cooperativa femenina “sun power coop” creada per GEDI, amb la finalitat de reforçar les seves capacitats empresarials, creant ocupació verda en l'actual context de la transició energètica.

Gedi ha pogut explicar la importància d'aquest projecte als ministres d'equipament i aigua, transició energètica i el desenvolupament sostenible i també als membres dels diferents governs tant regionals de Marroc com a altres d'alguns països del Mediterrani.

la trobada també va posar en evidència el rol de la cooperació espanyola (AECID) al Marroc amb l'enfocament que reforça dins el marc de l'economia verda femenina i la innovació energètica a través de la ONGD GEDI GESTIO, fent tàndem amb molts socis locals del territori marroquí que no deixen de ser uns aliats i socis estables a la nostra entitat.

La presència dels actors de la Generalitat de Catalunya en aquest esdeveniment també va poder enriquir i donar un gran valor afegit al paper de GEDI, operant al Marroc des de fa molts anys, fomentant el treball en xarxa, creant aliances públiques privades en el marc de la cooperació internacional per al desenvolupament.

MÉS ARTICLES