Vés al contingut
GEDI dinamitzarà a la Catalunya central el projecte "Fem-ho fàcil", agrupant 7 entitats de l'economia social del territori.
La Direcció General d'economica social, el tercer sector i les Cooperatives, aprova en el marc de la convocatòria de Projectes Singulars, el projecte presentat de forma agrupada entre 7 cooperatives de la Catalunya Central.
 
Aquestes entitats són: Sambucus sccl, Frescoop sccl, EI Can Colomé, Gedi, MengemOsona, ADFO i ARETÉ, i representen un important segment del cooperativisme d'iniciativa social, dels centres especials de treball i les empreses d'inserció del territori.
 
FEM-HO FÀCIL és un projecte d’intercooperació d’entitats de l’ESS del Bages i Osona per facilitar l’accés als productes de proximitat i del petit comerç local a la ciutadania.
 
La crisi alimentària i la situació actual amb les conseqüències de la pandèmia, ens ha posat de manifest la necessitat de mancomunar serveis i millorar les estructures de suport al productor agroecològic i petit comerciant d’una manera més efectiva de com ho havíem estat fent fins ara: unint esforços, rendibilitzant recursos, innovant en servei, millorant eficiència, ampliant territori d’impacte i a la vegada afavorint el consum responsable de persones i col·lectius.
 
El projecte persegueix dues finalitats bàsiques:
 
  • CONSOLIDAR, REFORÇAR i MILLORAR l’activitat econòmica dels projectes agrupats que estan donant servei abans, durant el confinament i en l’actualitat: producció agroecològica, venda directa i online, càterings i restauració.
 
  • INNOVAR en nous serveis complementaris que s’han vist necessaris donada la nova situació i que han de ser estratègics de futur: repartiment a domicili eficient i respectuós amb les persones i el medi ambient i productes elaborats per a particulars i col·lectivitats.
Adjuntem algunes infografies de la presentació del projecte: