Vés al contingut

El conseller de Treball Chakir El Homrani destaca la feina de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central

Chakir El Homrani, conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, va visitar Manresa en una jornada on l’economia social i solidària va tenir un fort protagonisme. Acompanyat del director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives, Josep Vidal, i la delegada del Govern a la Catalunya Central, Alba Camps, va visitar el mercat del Puigmercadal, i més concretament, l’espai que ocuparà Supercoop Manresa, el que serà el primer supermercat cooperatiu i participatiu de Catalunya en el que Frescoop i l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central hi han jugat un paper important en el seu impuls.

En la seva intervenció, Chakir El Homrani va posar de relleu el paper de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central en el foment de l’economia social en el territori. En concret, va dir que s’està fent «una bona feina i això acaba provocant projectes que, en aquests moments, estan gairebé alineats perquè els puguem veure d’aquí a poc». El conseller va assegurar que Manresa i el Bages tenen l’oportunitat de posicionar-se com a referent de l’economia social del país. I ha afegit: «Ens pertoca seguir treballant. Visualitzar que els esforços fets en economia social tenen els seus rèdits. I continuar treballant amb l’Ajuntament de Manresa per continuar afrontant els reptes que tenim».

 

La nostra companya, Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, va posar en valor les polítiques públiques descentralitzades  i que es puguin gestionar des del mateix territori. Així mateix va destacar el seguit de projectes cooperatius que estan sorgint a l'entorn del Barri Antic de Manresa. Per la seva part, el director general, Josep Vidal, va destacar l’oportunitat de generar pols cooperatius descentralitzats  i l’oportunitat que representen per al foment de l’economia social i solidària.

 

En la mateixa trobada, es van conèixer dos projectes cooperatius més nascuts a Manresa, la cooperativa d’habitatge La Raval, i el futur Districte Cooperatiu Cultural de la Catalunya Central, que promouen les cooperatives manresanes Cultura 21 i Propaganda pel Fet.