Vés al contingut
11/07/2021

A principis de juliol els companys del Servei de Mediació Ciutadana de Mataró –gestionat per Gedi- van dur a terme la sessió formativa “Cultura de pau i resolució de conflictes”, dins del Curs de Pre monitors i monitores  d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’ajuntament de Mataró.

En aquesta edició, un grup de 30 noies i nois de la ciutat d’entre 16 i 18 anys -21, al torn del matí i 9 al torn de tarda- van participar de l’itinerari formatiu previst per al desenvolupament de la seva tasca de persones educadores en el lleure amb infants. En aquest àmbit, la gestió del conflicte és quelcom cabdal, ja que és inherent a les relacions humanes i les monitores, com a persones referents dels infants, han d’oferir-los els recursos pertinents per a la seva gestió.

Utilitzant la metodologia dels cercles de diàleg es van treballar aspectes relatius al conflicte i a les diferents actituds i recursos per a l’abordatge transformatiu d’aquests. També es va tractar al vincle, com espai comunicatiu on es crea i es gestiona el conflicte, mentre que la comunicació, també es va tractar com a tema important com a eina de gestió.

Tots els continguts es van dur a terme de manera experiencial i partint dels coneixements de les persones participants.

Les ganes de les joves, paleses al llarg de la sessió, van facilitar l’intercanvi d’experiències entre totes les assistents.

MÉS ARTICLES