Vés al contingut
Equip Gedi EspaiSocials

A Gedi estem gestionant 15 Espais Socials de la Fundació Catalunya la Pedrera: Sabadell, Terrassa, Bcn Sagrada Família, Bcn Gràcia, Bcn Raval, Lleida, Mollerussa, Sta Coloma, Castelldefels, Badalona Centre, Badalona Llefià, Tarragona, Reus, Palafrugell i Figueres. Aquests serveis  impliquen a 15 coordinadors, 44 educadors del PAE de Primària i Secundària i 6 gestors de casos del Projecte REMS, tots ells professionals de GEDI. Alguns d'aquests professionals han assistit a la jornada organitzada per la Fundació Catalunya La Pedrera sota el títol “Espais Socials, la història d’un repte”, que ha comptat amb el gerent de Gedi, Lluís Camós, com a ponent d’una de les taules rodones que s’hi han presentat.

Aposta de la Fundació Catalunya La Pedrera

Fa quatre anys la Fundació Catalunya La Pedrera va apostar per convertir en EspaiSocials oberts a tota la societat els antics Clubs Sant Jordi de persones jubilades relacionades amb Caixa Catalunya. El repte no era fàcil: s’havien de canviar unes dinàmiques que estaven arrelades des de feia dècades.

La Fundació Catalunya La Pedrera va confiar en algunes entitats i cooperatives per poder fer aquesta transformació, entre les quals Gedi, conjuntament amb Fundació Pere Tarrés, la Fundació Marianao o la cooperativa Suara.

Inici original

L’acte, celebrat a la sala d’actes de La Pedrera, l’ha obert Marta Lacambra, directora de la Fundació i Marta Torras, directora de l’àrea d’Impuls Social, que amb una escenografia evocadora ha permès que d'una forma molt entenedora i original hagin emmarcat la difícil transformació que han suposat la conversió d’un club de jubilats a un espai social.

Els projectes

Actualment als espais s’estan oferint, als matins, el projecte REMS que està destinat a gent gran que no estan en situació d’anar en un centre d’atenció, però que estan començant a patir problemes de memòria. Als migdies molts Espais Socials estan duent a terme el projecte Dina en Companyia, per atendre gent gran que se sent sola i, finalment, a les tardes, s’estan impulsant activitats per a infants als que la crisi econòmica els hi ha plantejat dificultats a l’hora de trobar reforços escolars o bé activitats extraescolars, és el que es coneix com a  Programa d'Acompanyament Educatiu

La jornada ha fet una valoració d’aquests programes per acabar de plantejar-se el futur immediat d’aquests espais