Vés al contingut
Gedi a Tànger

Gedi ha participat en una trobada d’intercanvi catalano marroquina en la que es va debatre sobre el sector de l’economia social cooperativa sota el títol “Capacitació tècnica i comercial de les dones cooperativistes, del sector artesanal, a Tànger” que enmarcava la trobada de forma conceptual-

La representació catalana va incitar el rol i la importància del treball en xarxa de cooperatives tant a nivell administratiu, comercial com institucional. La representació catalana representada per la gerència de Gedi i la Federació de Cooperatives de Catalunya, va deixar un impacte bastant important sobre el rol que pot aportar el soci cooperativista i per la importància del treball en xarxa. La inter cooperació cooperativa regional, nacional o internacional obre un horitzó ple de sinergies marcat pels valors cooperatius democràtics. Catalunya és un gran exemple del treball cooperatiu,especialment de gènere, per al Marroc.

L'experiència catalana manifestada va ser benvinguda i presa com un gran exemple per seguir en devant. Per la seva banda, el Marroc i a través dels intervencions dels administracions publiques van destacar la importància del rol dels socis cooperativistes, especialment les dones, que van poder lluitar contra la desocupació i la marginalización social.

Unes estadístiques presentades per part de la casa de l'economia social i solidària del Nord del Marroc van mostrar que la dona cooperativista marroquina li falta molt per assegurar un equilibri socio econòmic. També és va mostrar que la majoria dels cooperatives manquen d'una formació empresarial cooperativa pràctica i adaptada al seu nivell d'estudis que, al cap i a la fi, és molt baix.

La jornada també va servir per detectar una predisposició total per la banda catalana i la marroquina per seguir reforçant la línia de cooperació i de la intercooperació entre Catalunya i la regió de Tànger-Tetuán. El resultat d'aquesta trobada va ser un impuls per a les dues parts a actualitzar els acords signats, anteriorment, i adaptar-los per aconseguir una intercooperació cooperativa basada sobre els valors humans i sobre tot en un treball en xarxa.