Vés al contingut
Obres per axdequar espais de Can Miralpeix al projecte formatiu per a joves no escolaritzats

El centre d’acollida de Can Miralpeix de Montcada i Reixac, gestionat per la cooperativa GEDI, ha activat un important projecte de formació per a persones joves majors de 16 anys que no estan escolaritzades i que encara no tenen autonomia suficient per accedir a un recurs formatiu extern. Aquest recurs formatiu que ofereixi l'aprenentatge de competències instrumentals i pre-laborals. L’èxit en l’arrencada del projecte ha obligat a realitzar obre per poder adequar els espais del centre a aquesta activitat.

El projecte està destinat a persones que han trobat dificultats per seguir el procés convencional d’escolarització. Després dels primers mesos de posar en marxa el projecte i davant de l’èxit del mateix ha estat necessari fer tota una sèrie d’obres a Can Miralpeix per poder adequar els espais a aquestes necessitats formatives. Els nous espais, serviran, a la vegada, per a fer reunions plenàries i per a que residents del centre puguin aprofitar-ho per fer els la formació i el reforç escolar.

El nou projecte formatiu compta amb quatre educadors, dos d'ells encarregats del taller pare laboral d'hort i jardineria i dos més encarregats de desenvolupar matèries instrumentals.

Can Miralpeix, un centre gestionat per la cooperativa Gedi, també està modificant altres espais de l’edifici per poder  ubicar l’arxiu documental i millorar l'espai d’acollida de famílies que tenen entrevistes amb l' equip tècnic del centre encarregat de elaborar l'estudi sociofamiliar i personal de jove i fer la proposta tècnica més adequada.