Vés al contingut
Gedi Marroc participa al Medcop Climat

La cooperativa Gedi, en la seva extensió de Marroc, ha intervingut en una xerrada celebrada en el marc del Forum MEDCOP CLIMA que s’ha celebrat aquest mes de juliol a la regió Tnger-Tetuan- Al Hoceima ha acollit a més de 2000 persones en aquesta trobada. Es tracta d’un fórum mediterrani que acull a tots els actors tant estatals, de la societat civil com de les ONGD’s a nivell internacional. Es parteix d'una continuïtat dels compromisos i reptes de la MEDCOP21 Marsella. Aquest fòrum ha permès desenvolupar, compartir i integrar les contribucions  que ajuden a definir els plans d'acció Estatals, autoritats locals, ONG, associacions i empreses per a una adaptació amanida al medi ambient.

 

La intervenció de Gedi s’ha centrat en temes de la protecció del medi ambient, ocupació verda i canvis climàtics. Gedi ha fet incidencia en el rol de la creació d'ocupació en sectors innovadors com es el cas de les energies renovables i eficàcia energètica. Gedi Gestió ha insistit sobre la creativitat, innovació i la engegada d'un pla de creació de cooperatives de serveis. La cooperativa d'energies renovables creada a basa de la cooperació catalana i expertaza d'enginyeria d'Azimut sccl ha de replicar-se en altres zones del Marroc.

Durant la nostra intervenció hem citat unes recomanacions que, lògicament, es tindran en compte en l'esdeveniment de cop22 en qual Gedi estarà convidada.

- Innovació cooperativa en tot el que es relaciona con les ER/EE

- Creació d'aliances con cooperatives d'enginyeria i de servie entre el Marroc i Catalunya en aquest àmbit

- Empoderar a les dones creatives i dotar-les d'eines empresarials en aquest sector prometedor.