Vés al contingut
20/09/2016

El festival Comp-Arte 2016 (celebrat del 23 al 30 de juliol) s'ha realitzat a Sant Cristobal de les Cases, a l'estat mexicà de Chiapas, concretament al Centre Indígena de Capacitació Integral-Universitat de la Terra Chiapas:"Toda verdadera obra de arte es un proyectil contra la mediocridad, la oquedad espiritual y el gusto banal que satisface un subarte por los medios de comunicación masiva; con su función crítica, el arte puede contribuir a elevar la conciencia de la realidad", Adolfo Sánchez Vázques -filòsof-.

Utilitzant l'art en les seves diverses expressions, la pintura, la fotografia, les arts escèniques, la dansa, la música, les arts plàstiques, etc.; en aquest festival es pretén:

1) posar llum a la complexa problemàtica social que viu la comunitat -especialment la indígena- de Chiapas i de la resta de llatinoamèrica

2) buscar oportunitats i solucions serioses de construcció d'un món més just i racional, que compensi les desigualtats que pateix l'esmentada comunitat.

Aquest objectiu s'implementa a través d'una gran diversitat de tallers, concerts musicals, exposicions i conferències emmarcats dins del festival, que és, integrament auto-gestionat i gratuït. Està organitzat per l'organització sense ànim de lucre CIDECI-UNITIERRA.

Gedi va ser-hi present, en qualitat d'assistent, observant i aprenent de les dinàmiques i sinèrgies generades en aquest festival d'iniciativa social.

 

MÉS ARTICLES