Vés al contingut
10/07/2018

Els companys del Servei de Mediació ciutadana de Mataró –gestionat per Gedi- han dut a terme la sessió formativa “Cultura de pau i resolució de conflictes”, dins del Curs de Premonitors/es d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil que organitza l’ajuntament de Mataró.

En aquesta edició, un grup de 48 noies i nois de la ciutat d’entre 16 i 18 anys -27, al torn del matí i 21 al torn de tarda- han participat de l’itinerari formatiu previst per al desenvolupament de la seva tasca d’educadors/es en el lleure amb infants. En aquesta, la gestió del conflicte és quelcom cabdal ja que és inherent a les relacions humanes i els/les monitors/es, com a referents dels infants, han d’oferir-los els recursos pertinents per a la seva correcta resolució.

Utilitzant la metodologia dels cercles de diàleg apreciatius s’han treballat aspectes relatius al conflicte i a les diferents actituts i recursos per a l’abordatge transformatiu dels mateixos; al vincle, com espai comunicatiu on es crea i es gestiona el conflicte; i a la comunicació no violenta. Tots els continguts s’han dut a terme de manera experiencial i partint dels coneixements de les persones participants.

Les ganes de les i els joves, paleses al llarg de la sessió, han permès un bon aprofitament de la mateixa i han facilitat l’intercanvi d’experiències entre totes les assistents.

Pre-monitors/es, des del Servei de Mediació, us desitgem una molt bona feina!