Vés al contingut
Presentació Ateneu Cooperatiu al restaurant La Tossa

El Restaurant La Tossa, de la cooperativa Frescoop, ha estat l’escenari de la presentació de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central que coordina Gedi. De fet Frescoop i Gedi formen part del grup de sis cooperatives promotores de l’Ateneu de la Catalunya Central. A la presentació davant els mitjans de comunicació de l’Anoia hi van participar Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu, Dolors Pujols, sòcia de la cooperativa l’Arada i Jordi Badia, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de l’Anoia i alcalde de Calaf, dues administracions que formen part de la Taula Territorial de l’Ateneu i que donen suport al projecte.

L’Ateneu, nou espai de Trobada

L’Ateneu és un nou espai de trobada i coordinació que neix amb l’aposta clara d’impulsar l’economia social i solidària en aquest territori, i crear ocupació estable i de qualitat a partir de la creació de noves cooperatives. El de la Catalunya Central és un dels 10 ateneus cooperatius que s’han creat aquest any 2017 a Catalunya en el marc del programa Aracoop.

L’Ateneu de la Catalunya Central el formen sis cooperatives: Gedi i Frescoop, del Bages; Sambucus i Dies d’agost, d’Osona; L’Arada, del Solsonès, i Set-C, amb seu a Barcelona però amb presència a la Catalunya Central. També hi figuren com a entitats col·laboradores Coop 57 i diverses administracions locals de les sis comarques de la Catalunya Central. En concret, a l’Anoia l’Ateneu té el suport del Consell Comarcal i dels ajuntaments de Calaf i del Bruc.  La resta d’administracions i entitats que donen suport a l’Ateneu, i que formen part de la seva Taula Territorial, són els ajuntaments de Manresa, Solsona, Manlleu, Cardona, Artés, el Bruc, Sallent i Navàs; els consells comarcals del Solsonès i l’Anoia; els consorcis del Moianès i del Lluçanès; l’Agència de Desenvolupament del Berguedà; l’Agència de Desenvolupament Local Solsona-Cardona; Creacció, d’Osona; Treballem Bé, i les cooperaties L’Om i Ninkasi.

«Quan competim, sempre guanya un; quan cooperem, guanyem tots»

Alba Rojas i Dolors Pujols han explicat en la roda de premsa a la Tossa de Montbui els objectius principals de l’Ateneu, que passen per fer arribar informació i assessorament sobre economia social i solidària i cooperativisme a un miler de persones, i que a finals de 2017 s’hagin constituït 30 noves cooperatives a la Catalunya Central que generin un mínim de 50 llocs de treball. També, però, donar a conèixer i l’economia social i les bones pràctiques de la mateixa, fer-ne difusió i promoció entre la població en general, però molt concretament entre emprenedors, estudiants dels últims cursos de matèries relacionades amb l’emprenedoria o l’economia en general, així com a diferents prescriptors, com poden ser tècnics municipals o de gestories i assessories.
 

 

MÉS ARTICLES