Vés al contingut
26/03/2015

Aquest mes de març l'equip de mediadors de Mataró hem participat en un curs d'eneagrama i conflicte impartit per la docent i terapeuta granadina Macarena Moreno-Torres, i finançat per la Fundació Tripartita. L'Eneagrama és un mètode d'autodescobriment originat fa més de dos mil anys. Actualment, el seu impacte s'estén des de la psicoteràpia i el creixement personal fins als departaments de formació i recursos humans de prestigioses empreses. 

Ens permet saber qui som i qui creiem ser, identificant quina és la font de les nostres pors i com fer-hi front; debilitats, necessitats i fortaleses. Posant consciència en aquestes circumstàncies d'un mateix i de les persones que es troben en el nostre entorn (íntim i professional) ens permet treballar en la millora de la qualitat de vida i de les relacions humanes. Se'ns dubte, l'eneagrama és una eina útil per als professionals de la gestió del conflicte, en tant en quant ens permet conèixer les dificultats i la manera d'afrontar-les per part dels usuaris que acuden al nostre servei.

Ha estat aquesta una descoberta interessant, un recurs que incorporem a la nostra caixa d'eines sempre oberta a noves metodologies i experiències que ens facin créixer com a professionals.