Vés al contingut
Cada vegada més cooperatives i cooperativistes

L’Assemblea de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya celebrada aquest abril registra una fita en termes de participació de persones integrants de cooperatives. Cada vegada més cooperatives i cooperativistes. Durant l’Assemblea s’aprova el Pla Estratègic i la Memòria Social i Econòmica de forma unànime.

Més de 130 persones sòcies de cooperatives federades van assistir a l’Assemblea 2016 de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la cita anual per compartir un temps i un espai comú entre empreses federades i, alhora, donar a conèixer les activitats de l’any, recollides a la Memòria Social i Econòmica. Durant l’Assemblea es va presentar la proposta de Pla Estratègic, treballat de forma conjunta amb les cooperatives durant l’any. Aprovat de forma unànime, el Pla és una proposta de full de ruta que busca impulsar el model d’empresa cooperativa a partir d’eixos com la representativitat, la visibilitat, la dinamització i l’enfortiment, la creació i la participació.

L’Assemblea va ser precedida de tallers de presentació del Pla Estratègic, als quals van assistir representants d’una vintena de cooperatives.

Durant la seva intervenció inaugural, el president de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya Perfecto Alonso, va recordar les xifres de creació d’ocupació, que representen un augment del 4,6% respecte l’any anterior i més de 2.000 llocs de treball nous el 2015. De forma acumulada, l’ocupació a les cooperatives catalanes ha crescut un 10% entre 2010 i 2015.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, van participar a la inauguració de l’Assemblea. Pisarello i Forcadell van coincidir a destacar els avantatges i beneficis que aporten les cooperatives.

La cloenda de l’assemblea l’han fet el comissari d’Economia Social i Cooperativa, Jordi Via, i el director general d’Economia Social, tercer sector, cooperatives i autoempresa, Josep Vidal.